Приготування равликів

 

Інтерес до екзотичних продуктів був притаманний абсолютно всім поколінням людей, що стрімко йдуть за еволюцією. На самому початку шляху, цей інтерес був викликаний, швидше за потребою в їжі, ніж цікавістю. Оскільки сам процес приготування був недоступний, тому в харчовий ланцюжок потрапляло все, що було знайдено під ногами.

Коли неандертальці добули вогонь, кухня і методика створення вечері, кардинально змінилися. Продукти стали піддавати термічній обробці, і список гастрономії збільшився колосально.

як приготувати равликівЗ появою достатку, людство стало цінувати якість їжі, а не її кількість. Звідси з’явилися гурмани, цінителі кулінарних шедеврів і, звичайно ж, унікальні кухарі, що придумують грандіозні шедеври зі звичайних продуктів. Тепер дивувати потенційного споживача стало складніше. Простий шматок м’яса, приготований на грилі, перестав розбурхувати смакові рецептори, а підштовхнув виробника м’яса вирощувати особливі сорти або придумувати альтернативні рішення.

Сучасні кухарі ввели поняття «висока кухня», що змушує новачків «лізти зі шкіри геть», щоб досягти заданої планки. Кулінарія досягла рівня мистецтва, а не простий гастрономії. Страви схожі на полотна художників, майстерно розписаних досвідченою рукою.

 

Страви з равликів обов’язково повинен спробувати кожен гурман

 

У гонитві за оригінальністю шефи ресторанів використовують самі екстравагантні компоненти і різні методики. На тарілку до вимогливому гурману потрапляють: платиновий клубний сендвіч фон Ессен, риба Фугу, білі трюфелі, сусальне їстівне золото, равликова ікра. Останній інгредієнт з’явився в меню відносно недавно, встигнувши зацікавити гурманів. Ікра, так само як і м’ясо равликів, продукт досить незвичайний і у багатьох викликає нерозуміння. Але правильна обробка і оригінальна рецептура, здатні викликати гастрономічний шок.

Технологій приготування равликових делікатесів кілька:

  • ескарго,
  • маринування,
  • тушіння,
  • обсмажування.

як приготувати равликівУ підсумку виходить безліч страв з равликового м’яса, які можна зустріти не тільки в ресторанах, але й приготувати самостійно. Найпоширенішою технікою є ескарго. Його варіацій безліч, але незмінним залишається подача і основні компоненти – зелене масло, поміщене до мушлі разом з філе молюска. Ця страва вважається традиційним у французів, але найпоширенішим серед кухарів. Ніжна текстура вершкового масла в поєднанні з зеленню і часником, додають равликовому м’ясу вишуканий смак.

Приготування цього делікатесу самостійно може здатися занадто копіткою, але сучасні виробники, полегшили процес обробки і пропонують готовий продукт, що вимагає тільки десятихвилинної обробки в духовці.

 

Як приготувати равликів?

 

Але якщо Ви вирішите приготувати делікатес власноруч, необхідно знати що:

  • равликів можна знайти в природі, особливо після дощу;
  • перед використанням витримати їх на борошняній дієті, тобто, не годувати нічим, крім борошна;
  • щоб позбутися від слизу, необхідно засипати їх сіллю, а потім ретельно промити.

 

Це підготовчий процес, який необхідний для очищення. Далі слідують рецептурні приготування. Равликів можна відварити, запекти на мангалі, обсмажити на сковороді – варіантів безліч. М’ясо цього молюска настільки універсально, що відмінно поєднується з усіма компонентами, приймає аромат прянощів і прикрашає блюдо. Найпростішим є рецепт «равлики на мангалі». Для цього, практично, не потрібні зусилля, Ви просто кладете молюсків отвором панцира вгору, тримайте на вугіллі 10-15 хвилин. До такої простої трапези підійде будь-який соус, який можна зробити на швидку руку, що не вимагає багато часу. Ваша компанія точно буде здивована, а Вас зарахують до лав експериментаторів. Але якщо хочете здивувати або створити вишукану вечерю, то потрібно трохи більше часу.

як приготувати равликівЯкщо тушкувати філе молюска у вині і пряних травах, то вийде відмінний соус, який підійде до будь-якого гарніру. Якщо відварити їх з ароматними коренеплодами, а після перекрутити через м’ясорубку з м’якушем білого батона, тушкованими грибами і мускатним горіхом – вийде відмінна закуска, яку можна подати на грінках або крекерах. Якщо замаринувати відварених равликів в червоному кайенскому перці з оливками і білим вином, а після додати їх до овочів гриль, вийде літні ласощі з гострими нотками. Різотто, полента, салати, паста і сири – всі ці страви, в поєднанні з равликами, здатні запаморочити голову і прикрасити вечір. А головне м’ясо молюска дієтичне, дуже легке для шлунка, відмінно засвоюється. Тому не бійтеся експериментів. Адже колись, первісні люди, зробили перший крок назустріч незвіданому, що призвело нас до такої різноманітності продуктів. Приєднуйтесь до гурманів і насолоджуйтеся вишуканими стравами з равликів!