0
ru ua

Вина, що поєднуються з ескарго

04.09.2018.

Французи відомі всьому світу, як справжні цінителі вишуканої їжі, вина, сирів. Крім того що вони гурмани, так ще і одні з найкращих виробників вина в світі. Ескарго – це блюдо вважається традиційним у французів, а оскільки їх вечері не обходяться без вина, отже, ми поговоримо про поєднання напою богів з їжею гурманів.

Какое вино подходит для улитокКожен раз, коли ми запрошуємо гостей, виникає питання: яке вино прикрасить вечір? А що якщо не вечір, а день; і не традиційна вечеря з гарячими стравами, а фуршетний стіл з легкими закусками? Іноді, здається, що запам’ятати всі правила подачі божественного нектару не так просто. Але насправді це не зовсім так.

Білі вина призначені для легких страв, рожеві та ігристі – для торжества з фруктами, сирами, легкими закусками. Червоні, ароматні і щільні вина – для повноцінної вечері з гострим м’ясом або жирним супом. До рецептами з делікатесним інгредієнтом у вигляді равликів, краще подавати молоді, незрілі напої.

Розглянемо кілька видів ескарго, і які сорти відмінно підкреслять кожне з них.

 

 

 

 

 

 

Класичний рецепт ескарго де Бургонь

 

Основними компонентами цієї страви є: вершкове масло, часник (або цибуля шалот), зелень, філе молюска. Смак виходить вершковим з ароматними нотами. А оскільки блюдо має яскраво виражений аромат, то вино має підкреслювати його.

Класичні рекомендації вин – біле сухе, біле напівсолодке, рожеве напівсолодке, ігристі сорти вин. До традиційної страви подають класичне біле Шато, Совіньон, Шардоне. Сухе або напівсолодке, воно відмінно підкреслить аромат, що не перевантажить смак, а кислинка розбавить вершкові акценти. Білі сорти вин не містять великої кількості таніну, тому вони відмінно підкреслюють смак морепродуктів під вершковим соусом, салатів, овочевих страв і фруктів, але не дуже солодких.

 

Равлики по-лімузинськи

 

escargot wine

Цієї страви притаманні відтінки горіхового смаку. Волоський горіх, що входить до складу, надає ескарго нові оригінальні відтінки. А оскільки, волоський горіх має яскраво виражений смак, значить, вино повинно бути менш ароматним, щоб не заглушити його. Для прикраси равликів по-лімузинськи відмінно підійде Піно Бланк, Шардоне.

Ще один варіант класичного ескарго – равлики по-сомьерскі. Тут також присутній горіх – смажений арахіс. Це теж досить ароматний компонент, тому напій беремо менш ароматний.

Популярним напоєм, що подається до равликів, є Шаблі. Це напій, створений з винограду Піно Блан. Включає в себе аромати яблук, горіхів і димні відтінки, тому напої цієї групи відмінно поєднуються з морепродуктами.

Ігристі вина. Ця група також добре підкреслює смак равликів, особливо равликової ікри. Рислінг і Гевюрцтрамінер – ігристі напої, які відмінно підкреслять святковість вечора і урочистість події, яке Ви захочете відзначити делікатесною стравою. Якщо плануєте фуршетний стіл, тоді подайте до теплого ескарго охолоджений рислінг.

Взагалі, ескарго – ексклюзивний продукт. Серед розмаїття наших традиційних продуктів, цей делікатес викликає інтерес у споживача, зацікавлюючи оригінальністю, смаком, нестандартною подачею. Воно відмінно прикрасить вечір в колі друзів, святковий банкет або торжество в колі гурманів.Ми пропонуємо продукт з екологічно чистого равликового м’яса. Ферма, по розведенню молюсків, розташована на території України, серед мальовничої місцевості, в екологічно чистому районі. Наші товари мають сертифікати якості, приготовлені за класичною французькою рецептурою. Асортимент приємно здивує навіть найвибагливіших поціновувачів даного делікатесу, а ціна Вас приємно здивує!