Ескарго – традиційне блюдо з равликів. Цей продукт знову завойовує світову популярність, завдяки не тільки корисним властивостям, але і смаковими якостями. Поміщене в мушлю равлика, філе молюска, поєднане з ароматним вершковим маслом, пряними травами і
часником, призводить гурманів до гастрономічного захоплення.
Покуштувати цей делікатес можна не тільки в країнах Європи, а й ресторанах простору колишнього СНД, а також придбати підготовлений продукт від виробника, розігріти його в духовій шафі, подати до столу. Але з чим же можна поєднувати таке незвичайне блюдо? Давайте розбиратися.
Равлик – це травоїдна тварина, м’ясо якого незвично для нашого споживача. Тому обробка і додаткові компоненти, грають важливу роль в смаку, сприйнятті, гармонійному поєднанні.
Саме м’ясо виноградного равлика має трав’яний відтінок, який багато виробників намагаються підкреслити. У тих рецептах ескарго (фаршировані равлики), де до складу входить сливочне масло, досить жирне, тому продукти повинні бути більш нейтральні, щоб прикрасити смак равликів, підкреслити прянощі.
Крім масла, до складу цієї страви входять пряні трави, часник. У деяких різновидах ескарго, може бути присутнім дижонская гірчиця, горіхи (арахіс, волоський), гострий перець.
Для того щоб приготувати ескарго, куплене в магазині або безпосередньо у виробника, його необхідно відправити в духовку при 180 градусах Цельсія на 12 хвилин. Це призводить до того, що вершкове масло розтоплюється, гармонійно поєднуючись з компонентами в складі, насичуючи равликове м’ясо прянощами, вершковими нотами, зеленню. Тому страва виходить досить поживною, вершковою.
Молюсків можна подавати в різний час доби, і всюди буде своє поєднання:
Крім перерахованих вище продуктів з равликами відмінно поєднується:
Головне запам’ятати один принцип – ескарго досить жирна страва, значить другий продукт трапези повинен бути простим, легким, не жирним, а келих білого сухого або напівсолодкого вина, прикрасить вечір і збагатить смак.