Ескарго де Бургонь – традиційне французьке блюдо з м’яса виноградного равлика, вершкового масла, зелені, часнику, що подається в панцирі молюска. Як відомо, французька кухня є вишуканою, витонченою. Тому кожний прийом їжі у них схожий на маленьке свято.
Поєднання страв – одна з умов сучасної сервіровки. Але що з чим краще поєднується і як їсти цей хитромудрий делікатес? Давайте розбиратися!
М’ясо виноградного равлика має трав’янистий відтінок смаку і ніжну текстуру, тому воно гармонійно поєднується з багатьма продуктами. Так, наприклад, використання в приготуванні часнику підкреслює ніжність молюска, а зелень додає пікантності, акцентуючи трав’яні ноти.Це настільки універсальний продукт, що на його основі можна створити безліч страв.
Ескарго – найпоширеніше і впізнавані ласощі, з ніжною текстурою, ароматними відтінками. Секрет цієї страви в вершковому маслі, яке змушує м’ясо равлика танути в роті, а спеції залишають приємний післясмак.
Оскільки яскравого смаку м’ясо молюска не має, то його гармонійно вписують в будь-яку композицію. Для цього м’ясо виноградного равлика відварюють в бульйоні з додаванням пряних трав, коренеплодів, що насичують його необхідними ароматами. Після чого молюсків можна додавати в рис або тушковані овочі, томатні соуси або легкі салати.
Щоб додати гостроти, равликове філе маринують з червоним перцем, часником, спеціями та олією. Такий варіант приготування підійде в якості закуски, пікантного інгредієнта для салату або канапе.
Ескарго подається в спеціальному посуді, названому ескарготниця. Це спеціальне блюдо з виїмками у вигляді поглиблень для зручної фіксації раковинки. Також подають спеціальні щипці і двозубу вилочку. Щипці допомагають надійно утримувати равлика, а вилочка – комфортно витягувати філе.
Якщо подавати м’ясо виноградного равлика в якості закуски, то аперитивом, що підкреслює всі смакові якості, відмінно послужать ігристі вина або рислінг. А ось для тривалої вечері з вишуканими стравами з молюска добре підійде біле вино, напівсолодке або сухе. Яскравий букет охолодженого напою підкреслить смак, розкриє принади страви і не обтяжить вечір.
Але що робити, якщо Ви або Ваші гості не п’ють спиртне? Для такого випадку вино відмінно замінюється кисло-солодким соком або фрешем. Можна подати до філе виноградного равлика часточку лимона – він додасть необхідну кислинку і розбавить трав’янисті нотки, надаючи свіжості.
У м’ясі молюсків містяться величезна кількість корисних речовин, які допомагають боротися з хворобами або надають профілактичні властивість. Цей продукт рекомендують вживати вагітним жінкам, годуючим мамам і зростаючим дітям, оскільки високий вміст кальцію і його легке засвоєння сприяють поповненню кальцієвого балансу.
Вітамінний комплекс, який є в складі м’яса молюска, настільки великий і різноманітний, що цей продукт є джерелом корисних елементів.
Підводячи підсумок, можна сказати, що продукти з м’яса равликів не маючи побічних наслідків, протипоказань або алергічних проявів організму, є дуже корисним. Вживання молюска в їжу зробить Ваш раціон різноманітніше і корисніше. Замовити готовий продукт від компанії “Ескарго де Бургонь” можна на офіційному сайті – це компанія, яка виробляє екологічний продукт, вирощений серед еко зони на території України. Наша продукція має сертифікати якості і відповідає європейським стандартам.