З чим подають ескарго?

 

 

С чем подают эскарго?

 

Ескарго – традиційне блюдо з равликів. Цей продукт знову завойовує світову популярність, завдяки не тільки корисним властивостям, але і смаковими якостями. Поміщене в мушлю равлика, філе молюска, поєднане з ароматним вершковим маслом, пряними травами і 

часником, призводить гурманів до гастрономічного захоплення.

 

Покуштувати цей делікатес можна не тільки в країнах Європи, а й ресторанах простору колишнього СНД, а також придбати підготовлений продукт від виробника, розігріти його в духовій шафі, подати до столу. Але з чим же можна поєднувати таке незвичайне блюдо? Давайте розбиратися.

 

 

 

Смакові характеристики ескарго

 

 

 

С чем подают эскарго?Равлик – це травоїдна тварина, м’ясо якого незвично для нашого споживача. Тому обробка і додаткові компоненти, грають важливу роль в смаку, сприйнятті, гармонійному поєднанні.

Саме м’ясо виноградного равлика має трав’яний відтінок, який багато виробників намагаються підкреслити. У тих рецептах ескарго (фаршировані равлики), де до складу входить сливочне масло, досить жирне, тому продукти повинні бути більш нейтральні, щоб прикрасити смак равликів, підкреслити прянощі.

Крім масла, до складу цієї страви входять пряні трави, часник. У деяких різновидах ескарго, може бути присутнім дижонская гірчиця, горіхи (арахіс, волоський), гострий перець.

Для того щоб приготувати ескарго, куплене в магазині або безпосередньо у виробника, його необхідно відправити в духовку при 180 градусах Цельсія на 12 хвилин. Це призводить до того, що вершкове масло розтоплюється, гармонійно поєднуючись з компонентами в складі, насичуючи равликове м’ясо прянощами, вершковими нотами, зеленню. Тому страва виходить досить поживною, вершковою.

 

Продукти з якими поєднується ескарго

 

С чем подают эскарго?Молюсків можна подавати в різний час доби, і всюди буде своє поєднання:

  • сніданок. Це основний прийом їжі, що заряджає енергією на цілий день, тому, до цієї страви відмінно підійде омлет з одного яйця з томатами, солодким перцем, зеленню, а також тости з житнього або білого хліба. Тости відмінно вберуть топлене вершкове масло з зеленню, а філе молюска наситить організм білком, вітамінами, омега жирними кислотами;
  • обід. Цей прийом їжі повинен нести заряд енергії, що допомагає завершити робочий день на належному рівні. Тому до ескарго можна додати рис, як гарнір, або овочі на грилі, без зайвого масла. Також відмінним компонентом, що поєднується з цією стравою, можуть стати макарони з твердих сортів пшениці без масла і овочевий салат. Клітковина, яка міститься в макаронах, дасть додаткову енергію, овочі – вітаміни і почуття ситості, а равликове м’ясо – денну норму протеїну, мікроелементів;
  • вечерю. Не дарма кажуть, що “… вечерю віддай ворогові”, але це не привід відмовлятися від їжі. Просто її можна зробити максимально корисною для травлення. Наше завдання зробити цей прийом їжі легким, нежирним, таким, що легко засвоюється. Для цього відмінно підійдуть овочі гриль, тушковані або свіжі, гречана каша, сирна нарізка з горіхами.

Крім перерахованих вище продуктів з равликами відмінно поєднується:

  • брокколі,
  • цукіні,
  • томати,
  • гарбузове насіння,
  • салатні мікси,
  • різноманітні крупи,
  • витримані сири, не надто вершкові,
  • спаржа,
  • синенькі,
  • буряк,
  • морква,
  • гриби,
  • болгарський перець і інші овочі.

Головне запам’ятати один принцип – ескарго досить жирна страва, значить другий продукт трапези повинен бути простим, легким, не жирним, а келих білого сухого або напівсолодкого вина, прикрасить вечір і збагатить смак.